city break 2017
 
     
     
 
hoteli.jpg
 
     
     
 
leto-2017.jpg
leto 2017
 
     
     
 

maj-jun.jpg

 
     
     
 
VRNJAČKA BANJA
vrnjacka banja
 
     
     
 
 PLAĆANJE PUTEM
PLATNIH KARTICA
 
 
     
     
 
 
 
     
 

Ukupno 585

Danas 7

Juce 578

Telefon: 011/382-19-18
Telefon: 011/406-25-48
Mobilni: 060/31-31-533
Bulevar Kralja Aleksandra 173 lok.11
SKYPE: timetravel.jelena

 

Putovanje Turska Kapadokija 2018


Obast Kapadokija nalazi se u centralnoj Anadoliji, u unutrašnjosti Turske, 200 km severoistočno od turske prestonice Ankare i oko 70 km do grada Kajserija, koji je upravno središte Kapadokije. Ova regija, smeštena je na površini od oko 80 km2, između tri ugašena vulkana – Erdžijes, Guldag i Hasandag, koji su ispuštanjem lave u periodu dužem od milion godina, izazvali pojavu prirodnog fenomena po kome je Kapadokija poznata u celom svetu. Pored vulkanske lave, jaki vetrovi i obline kiše stvorili su zadivljujući prirodni pejzaž, sačinjen od impozantnih kamenih struktura, tj. glomaznih formacija stena nastalih od belog vulkanskog pepela.Kapadokija, nestvarni sklop čuda prirode i jedinstvene kapadokijske arhitekture, danas je jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija u Turskoj. Poznati časopis Nacionalna geografija uvrstio ju je među 10 destinacija u svetu koje se moraju posetiti.

 kapadokija3.jpg

CAPPADOCIA
Istanbul – Ankara – Cappadocia - Izmir
autobusom, 9 dana, 5 noćenja

TERMIN PUTOVANJA

HOTEL

CENA

 

27.04.2018. – 05.05.2018.

 

Hotel 3*

SPECIJALNA CENA

229 €

 259 €

Program putovanja
1. DAN; BEOGRAD – ISTANBUL
Sastanak grupe u 16:30 h kod Kombank Arene, ulaz iz Bulevara Arsenija Čarnojevića. Polazak autobusa u 17:00 h. Vožnja kroz Bugarsku sa kraćim usputnim zadržavanjima. Noćna vožnja.

2. DAN; ISTANBUL
Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Obilazak grada u pratnji vodiča; Hipodrom, Teodosijev obelis, Plava Dzamija (jedna od tri najveće i najlepše dzamije u islamskom svetu), Aja Sofija ( nekada najveća pravoslavna crkva na svetu, pa džamija a sada muzej star skoro 1500 godina), Topkapi palata. Topkapi palata je bila sedište Otomanskog carstva više od 400 godina, a danas je zdanje pod zaštitom UNESCO-a. Obilazak završavamo na Kapali Čaršiji, najvećoj tržnice u Istanbulu. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. DAN; ISTANBUL
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak Dolmabahče palate. Ova palata je izgrađena sredinom 19. veka kao nova rezidencija turskog sultana. Nazivaju je još i Versajem. U poslepodnevnim časovima fakultativna vožnja brodom po Bosforu. Tokom plovidbe videćemo Zlatni Rog – najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kulu, Jedi kulu kao i tvrđavu Rumeli koju je podigao Mehmed II pre osvajanja Istanbula. Posle obilaska šetnja najvećim trgom u Istanbulu – Taskim kao i poznatom šoping ulicom Istiklal kojom prolazi stari tramvaj. Slobodno vreme. U večernjim časovima fakultativni odlazak na Tursko veče. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN; ISTANBUL - ANKARA
Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak do azijske strane grada i brdu Čamliča sa kojeg se pruža jedinstven pogled na grad. Slobodno vreme u azijskom delu Istanbula koje treba iskoristiti za šetnju niz glavnu ulicu „Bagdat čadesi“ koja je prepuna restorana, kafića, prodavnica svetski poznatih brendova. U večernjim časovima polazak za Ankaru. Noćna vožnja.

5. DAN; ANKARA - CAPPADOCIA
Dolazak u Ankaru, panoramsko razgledanje grada. Poseta Anitkabiru, mauzoleju Mustafe Kemala Ataturka, oca moderne Turske. U poslepodnevnim časovima mastavak putovanja za Cappadociju. Po dolasku smeštaj u hotel. Fakultativni odlazak na tursko veče. Noćenje.

6. DAN; CAPPADOCIA
Doručak. Fakultativni odlazak na celodnevno razgledanje Cappadocije. Obilazak podzemnog grada Kaymakli, izgradjen je od vulkaskog kamena u 7 veku p.n.e. Potom obilazak podzemnog grada Drinkuyu. Grad datira iz 7 veku p.n.e. , preživeo ratove Rimljana, Grka, Vizantije... Obilazak Gorem Muzeja na otvorenom. Istorijski centar i centar Nacionalnog Parka Cappadocije. Okružen nestvarnim ambijentom kamenih, vulkasnih stena. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

7. DAN; CAPPADOCIA – IZMIR
Doručak. Napuštanje hotela. Obilazak Ihlara dolina ( klisura sa nestvarnim kamenim ambijentom i rečicama ). Nakon šetnje kroz kanjon, obilazak Uçhisar tvrdjave koja podseća na tvrdjave gradjene ljudskom rukom, a zapravo je kamena kreacija prirode, smeštena na visokom vidikovcu iznad Cappadokije sa predivnim pogledom. Slobodno vreme. U večernjim časovima polazak za Izmir. Noćna vožnja.

8. DAN; IZMIR
Dolazak u Izmir u prepodnevnim časovima. Po dolasku razgledanje grada u pratnji vodiča; Sahat kula - simbol grada, Konak džamija - jedna od lepših džamija u Turskoj. Smeštaj hotel. Slobodno vreme za šetnju poznatim izmirskim šetalištem uz samu obalu Egejskog mora. Noćenje.

9. DAN; IZMIR - BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Beograd. Dolazak u Beograd oko ponoći. Kraj programa.

kapadokija1.jpg  kapadokija2.jpg

Doplate/Popusti
DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cene aranžmana
POPUSTI:
deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu) treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%

U cenu je uključeno
prevoz turističkim autobusom na relaciji prema programu
2 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* u Istanbulu
2 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* u Kapadokiji
1 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* u Izmiru
obilaske prema programu putovanja
usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana
troškove organizacije putovanja.

U cenu nije uključeno
medjunarodno zdravstveno osiguranje
fakultativne izlete
potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike
individualne troškove i ostale nepomenute troškove.

Fakultativni izleti
Podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika:
Krstarenje Bosforom 20€
Dolmabahče palata 20€
Tursko veče (vecera, 2 lokalna pica, trbusne plesacice, folklorni program ) 35€
Topkapi palata 20€
Aja Sofija 20€
Kaymakli 15€
Derinkuyu 15€
Goreme Open air museum 15€
Ihlara dolina 10€
Vožnja balonom 100€
NAPOMENA-Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

Uslovi i način plaćanja
Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu BANCA INTESA BEOGRAD banke na dan uplate.
gotovinski - uplata avansa od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska
platnim karticama
uplatom preko računa
čekovima građana na rate bez kamate do 30.09.2018.

OPISI HOTELA:
HOTEL BUYUK PARIS 3*
Smešten u delu grada Fatihy, na samo par metara od tramvajske stanice Laleli. Hotel ima restoran, bar, lift. Sobe su klimatizovane i sa sopstvenim kupatilom. Iz soba se pruža pogled na grad. Bežični internet je dostupan u celom objektu. Doručak na bazi švedskog stola.

HOTEL TASSARAY 4* *
Smešten je 12km od Kapadokije. U celom hotelu je dostupan bežični internet. Sobe su opremljene klimom i TV-om sa satelitskim kanalima. Sopstveno kupatilo je opremljeno tušem i besplatnim toaletnim priborom. Doručak se služi na bazi švedskog stola.

GRAND ZEYBEK HOTEL 3*
Hotel je smešten u centru Izmira. Sve sobe su opremljene TV-om sa satelitskim kanalima, mini barom i bežičnim internetom. Sopstveno kupatilo je opremljeno tušem i besplatnim toaletnim priborom. Doručak se služi na bazi švedskog stola.

VAŽNE NAPOMENE:
- Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska.
-Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta
-U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova, a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
-Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
- Molimo putnike da obrate pažnju na cene i doplate, kao i na informacije šta je uključeno I šta nije uključeno u cenu.
- Opisi i fotografije smeštajnih kapaciteta nalaze se na web sajtu www.sab.travel,
- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima i prtljagu; Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak iz bilo kog razloga, tokom čitavog trajanja putovanja.
-Na putovanje mogu da idu putnici državljani Republike Srbije koji poseduju crveni biometrijski pasoš (osim za Crnu Goru, Republiku Srpsku i Makedoniju gde putnici mogu ići i sa ličnom kartom). O uslovima ulaska u EU kao i onim zemljama koje to nisu (dokumenta, potrebna novčana sredstva, zdravstveno osiguranje, potvrda o smeštaju i sl.) potrebno je informisati se na sajtu delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u Ambasadi, Konzulatu zemlje u koju se putuje ili zemlje kroz koju se prolazi.
-Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulazak na teritoriju EU
-Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemlje u koju putuju i kroz koju prolaze
-Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog da pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik mora sam platiti značajne troškove eventualnog lečenja.
-Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja, moraju imati overenu saglasnost oba roditelja i biti u pratnji punoletnog pratioca pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena u sudu ili opštini.
-U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator ima garancije putovanja u visini 300.000.- Eura kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0110/2016 od 25.01.2016.god. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300051093 od 25.01.2016. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”
( Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravnosnanžne i izvršne sudske presude,odnosno odluke arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)
- Potpisivanjem Ugovora Putnik potvrdjuje da su mu uručeni opšti uslovi osiguranja i-ili garancija i da iste u celosti prihvata
-S.A.B. Travel ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
-Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.
Aranžman je raden na bazi minimum 40 prijavljenih putnika
Program putovanja br 2. od 08.01.2018.
ORGANIZATOR PUTOVANJA JE TURISTICKA AGENCIJA S.A.B. TRAVEL 

Turistička Agencija Time Travel - Posrednik
Telefon: 011/382-19-18
Telefon: 011/406-25-48
Mobilni: 060/31-31-533
Radno vreme:
Oktobar - Februar od 10-17h
Mart - Septembar od 10-18h
Subota od 10 do 14h
Nedelja neradni dan
Adresa: Bulevar Kralja Aleksandra 173 lok.11
Email: timetravel.jelena@gmail.com
11000 Beograd Fax: 011/382-19-18 Email: info@timetravelbg.com


© BgAutentik
Powered by CipeeCMS © CipeeCMS Group