city break 2017
 
     
     
 
hoteli.jpg
 
     
     
 
leto-2017.jpg
leto 2017
 
     
     
 

maj-jun.jpg

 
     
     
 
VRNJAČKA BANJA
vrnjacka banja
 
     
     
 
 PLAĆANJE PUTEM
PLATNIH KARTICA
 
 
     
     
 
 
 
     
 

Ukupno 637

Danas 59

Juce 578

Telefon: 011/382-19-18
Telefon: 011/406-25-48
Mobilni: 060/31-31-533
Bulevar Kralja Aleksandra 173 lok.11
SKYPE: timetravel.jelena
SEVERNA INDIJA 2018
 

TURA KROZ SEVERNU INDIJU 2018.

Vodimo vas u veliku avanturu
UKLJUČENE avio karte, hoteli 4*, polupansion, transferi, vodiči

25.04. - 08.05.2018.14 dana - 12 noćenja 

indija.jpg 

Delhi – Varanasi – Mandava – Bikaner – Puškar - Džajpur – Rantambur – Agra – Delhi 

Uslovi i programi 

Dan 1. 25.04.2018. Beograd – Delhi
Okupljanje putnika na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu 2h pre početka leta. Polazak za Nju Delhi i let sa presedanjem u Cirihu. Sletanje u Nju Delhi u kasnim večernjim časovima na aerodrom Indira Gandi. Na aerodromu nas dočekuju lokalni vodiči uz tradicionalni cvetni „Garland“ pozdrav. Transfer do hotela, smeštaj, noćenje. 

Dan 2. 26.04.2018. - Delhi
Doručak u hotelu. Nakon doručka krećemo u obilazak novog dela Delhija i započinjemo avanturu: Humujanova grobnica, čuveni mongolski imperator. Grobnicu je naručila njegova supruga, a ova prekrasna gradjevina sagrađena je od belog mermera i crvenog peščara (pod zaštitom je UNESCO-a od 1993.); Kutub Minar je najviši minaret na svetu koji je sazidan od opeke, takođe pod zaštitom UNESCO-a, visok 73 m. Predstavlja jedan od simbola jasno suprostavljenih svetova; Prolazimo i Indijsku kapiju, Raštrapati Bavan (rezidenciju predsednika Indije) kao i Hram Lotos (zaustavljanje zbog fotografisanja), simbol religiozne tolerancije i jedinstva, u obliku cveta lotusa i predstavlja primer moderne indijske arhitekture; Nakon obilaska sledi povratak u hotel. Prelazimo iz novog u stari Delhi.
Vožnja pored Crvene Tvrdjave (Lal Qila) sagradjene 1648. godine, za vreme vladavine mogulskog cara Šah Džahana, odakle je Nehru tačno u ponoć proglasio nezavisnost Indije do Džama Masdžid, najveće džamije u Indiji koja može da primi zapanjujućih 25.000 ljudi. To je ujedno i poslednje veliko delo Šah Džanana, čija je gradnja započeta 1644. godine, a završena 1658. godine; Uživaćemo u nesvakidašnjoj vožnji rikšama (nezaboravno iskustvo), do ulice Čandi Čauk (u prevodu srebrni trg nad mesečinom), nadaleko čuvenog, haotičnog trgovačkog centra starog Delhija, srca starog grada gde ćete osetiti pravu atmosferu srednjevekovne pijace; Nastavljamo put do pijace sa začinima (Spice market) ulicom Khari Baoli, jedinog mesta na svetu gde ćete osetiti neverovatne mirise i videti da se na ovom mestu vekovima vrlo malo stvari promenilo. Završavamo vožnju rikši i nastavljamo avanturu do Radž Gata, mesta gde je kremiran Mahatma Gandi. Ljudi iz svih krajeva sveta dolaze na ovo sveto mesto da odaju počast ocu nacije. Na ovom mestu su ispisane njegove poslednje reči, Hai Ram (Oh, Bože); Nakon obilaska sledi povratak u hotel. Večera, noćenje. 

Dan 3. 27.04.2018. Delhi – Varanasi
Doručak u hotelu. Nakon doručka (ili lanč paketa, u zavisnosti od satnice aviona) transfer do aerodroma u Delhiju i let do Varanasija. Dolazak u Varanasi. Transfer do hotela i check in. Varanasi je smešten na svetoj reci Gang i jedan je od najsvetijih Hindu gradova. Mirišljavi štapići, puno gurua, mirisa, paljenja mrtvih i prosipanje pepela u Gang, grad u kome možete očekivati sve...
Večernje uživanje u ceremoniji Aarti na najživljem i najkoloritnijem gatu Varanasija – Dašašvamed. Fantastično mesto gde se možete opustiti i uživati u ceremoniji tradicionalnih plesova, vatri i još brojnim drugim zanimljivim stvarima... Povratak u hotel. Večera, noćenje. 

Dan 4. 28.04.2018. - Varanasi
U ranim jutarnjim časovima organizovana vožnja brodom po reci Gang. Prolazak pored čuvenih Gatova. Povratak u hotel, doručak. Nakon odmora nastavak putovanja i obilazak Tulsi Manas Hrama, jednog od najčuvenijih hrama u Varanasiju i Banaras Hindu univerziteta. Na univerzitetu se nalazi muzej minijaturnih slika i spisi na palminom lišću iz 12. veka. Ovaj univerzitet je jedan od najvećih univerziteta sa studentskim gradom u Indiji, a težište studija je na sanskritu, indijskoj umetnosti i muzici. Svetski proslavljen virtuoz na sitaru Ravi Šankar rodom je iz Varanasija, kasnijim generacijama je poznat kao otac američke pevačice Nore Džouns. Posetićemo i Kaši Višvanat hram (poznat kao i Zlatni hram koji na kulama i kupolama ima oko 800 kg zlata) u kome se veruje da su posmrtni ostaci jedne od reinkarnacija hindu boga Šive. Legenda kaže da je pogled na ovaj hram najsvetiji događaj u nečijem životu. Nastavak putovanja za Sarnat, 13 km od Varanasija, u kome se nalazi obnovljeni budistički hram. Ime je dobio po Saranganati, u prevodu znači Bog Jelena, jer se veruje da je ovaj jelen rođen u parku jelena, odakle je Buda propovedao Darmu prvi put. Organizovana poseta Arheološkom muzeju gde se nalaze Ašokini stubovi s natpisima kralja Ašoke, podignuti u 3 v. pne, od kojih je danas preživelo samo 19, dok je 6 sa životinjskim glavama. Lavovske glave Ašoke su uzete kao indijski nacionalni simbol i predstavljaju arheološki artefakt od velike nacionalne važnosti. Povratak u hotel. Večera, noćenje. 

Dan 5. 29.04.2018. Varanasi – Delhi – Mandava
Nakon doručka transfer do aerodroma i let za Delhi. Nakon leta transfer do Mandave. Ovaj gradić se nalazi u saveznoj državi Radžastan. Posebnu privlačnost Mandavi daju „haveli“ - omanje palate trgovaca s kraja 19. veka. Iako trgovci više ne žive u njima, iza sebe su ostavili stotine „havela“, sa zidovima gde su oslikane freske i motivi indijske mitologije, murali, legende o herojima i bogovi. Dolazak u hotel, smeštaj. Slobodno vreme za obilazak „havela“. U večernjim časovima uživanje u jahanju kamila. Povratak u hotel. Večera, noćenje. 

Dan 6. 30.04.2018. Mandava – Bikaner
Nakon doručka transfer do Bikanera. Vožnja kroz čuvenu Veliku (Tar) pustinju, poznatu kao „Slani okean“ u doba nastajanja čuvenog epa Ramajana. Pustinja čini prirodnu granicu izmedju Indije i Pakistana. Po dolasku obilazak Karni Mata hrama. Po legendi boginja Karni Mata je dugo pokušavala da iz mrtvih vrati dete pripadnika svoje kaste, koje je uzeo bog smrti Jama. Ozbirom da u tome nije uspela, razbesnela se i dala obećanje da više nijedan pripadnik njenog plemena neće pasti u ruke Jame, već će se nakon smrti pretvarati u pacova. U ovom hramu je pravilo da se hoda bosih nogu, te se smatra srećom ukoliko vam pacov pređe preko stopala. Ukoliko vidite pacova bele boje za koji se veruje da je to reinkarnacija same Karni Mate, smatrajte sebe veoma srećnom osobom. Takođe ćemo videti i jedinstvenu uzgajivačnicu kamila, koja je ujedno i veliki istraživački centar posvećen upravo njima. Nakon obilaska povratak u hotel, kasni check in i slobodno vreme za odmor ili individualno razgledanje lokalnih prodavnica i marketa. Večera. Noćenje. 

Dan 7. 01.05.2018. Bikaner – Puškar
Doručak u hotelu. Napuštanje hotela i polazak za Puškar. Usputno zadržavanje i poseta Džunagar tvrđavi koju je izgradio radža Raj Sing u 16. veku, gde paralelno egzistiraju elementi modernog i ruralnog života. Dolazak u Puškar, smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje. 

Dan 8. 02.05.2018. Puškar – Džajpur
Za Puškar kažu da je Bramin grad i jedan od pet damova (svetilišta). Skriven je među brdima Radžastana, a centralna tačka mu je sveto jezero. Prema legendi, nastalo je od latica lotusa koje su Drami ispale iz ruke, pa za njega kažu da je vrlo staro. Hodočasnici se ritualno kupaju u njemu, a postoji oko 52 gata. Najbliži Braminom hramu ima ograđeni bazen sa laticama. Najvažniji hram je svakako Bramin. Izgrađen je od mermera i ukrašen srebnim novčićima. Puškar važi za poprilično jeftin grad i u njemu se mogu pronaći idealni suveniri i pokloni. Godinama unazad postao je mesto okupljanja hipija. Samim tim atmosfera u gradu i na ulicama je poprilično opuštena. U ovom gradu, obzirom da se smatra svetim, važi “dres kod” za dame, pa se savetuje nošenje duge, lagane, odeće. Nakon obilaska polazak u Džajpur. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje. 

Dan 9. 03.05.2018.- Džajpur
Nakon doručka, obilazak Džajpura. Ovaj grad se popularno naziva i Ružičastim gradom, zbog kolorita svojih zgrada. Kratko zadržavanje radi fotografisanja Hava Mahale, palate vetrova. Ova barokna palata služila je da, velom pokrivene, dame iz harema mogu posmatrati događaje na ulici. Na ovaj način su bile sakrivene od očiju javnosti i obzirom da nikada nisu izlazile, prozori su im pružali jedinstven pogled na svakodnevni život. Čuvena palata vetrova, sagradjena je u obliku piramide i ima više od 950 različitih prozora. Posetićemo tvrdjavu i palatu Amber, koja je imala ključnu ulogu u istoriji srednjevekovne Indije. Za sve avanturste, jedinstvena prilika da osete kako je biti maharadža na slonu. Slonovi su obojeni u tradicionalne boje i gotovo su nezaobilazno prevozno sredstvo posetilaca. Nastavljamo posetu Gradskom kompleksu palata, Džal Mahalu sa jezerom i Džantar Mantar opservatoriji sa kolekcijom velikih bizarnih skulptura. Nakon obilaska, usputna poseta radionicama domaćih proizvoda i tepiha, povratak u hotel. Ukoliko satnica bude dozvoljavala, moguća je individualna šetnja gradom uz nezaboravni šoping i obavezno cenkanje. Večera. Noćenje. 

Dan 10. 04.05.2018.- Džajpur – Rantambor
Nakon doručka ranojutarnji transfer do Rantambora. Smeštaj u hotelu, kratki odmor i polazak na jeep safari. Čuveni nacionalni park je najbolje mesto gde možete videti divlje tigrove u Radžastanu. Prostire se na preko 1334 kvadratnih kilometara netaknute džungle u čijem je središtu tvrđava Ratambor iz 10. veka. Samu tvrđavu okružuju jezera sa krokodilima, vinovom lozom prekrivene grobnice i prava divljina. Ukoliko budemo imali sreće možemo videti i po nekog tigra, dok se u samom nacionalnom parku nalazi dom šakala, leoparda, lenjivaca, mungosa i preko 300 vrsta ptica. Povratak u hotel. Večera. Noćenje. 

Dan 11. 05.05.2018.-Rantambor – Agra
Doručak u hotelu. Napuštanje hotela i polazak za Agru. Agra se nalazi na oko 300km, ali obzirom da su putevi, pa i stil vožnje drugačiji, očekuje nas oko 5 sati vožnje sa pauzom za osveženje. Dolazak u hotel, smeštaj. Večera. Noćenje. 

Dan 12. 06.05.2018.- Agra
U ranim jutarnjim satima, tokom izlaska sunca poseta Tadž Mahalu. Veličanstvena gradjevina od belog mermera, najpoznatija je gradjevina na svetu sa umetnutim dragim kamenjem. Simbol veličanstvene ljubavi cara Šah Džahan prema svojoj ženi Mumtaz Mahal, poseti godišnje preko četiri miliona turista. 22 godine i više od 20 000 radnika je bilo potrebno da se sagradi, u ime ljubavi, ovaj jedinstveni mauzolej i grobnica. Povratak u hotel na doručak. Nastavak obilaska Agra tvrđave sa brojnim palatama, hamamima i vrtovima u kojoj je unesrećeni Šah proveo svoje poslednje dane života u zatočeništvu, kao i Itmad Ud Daulah (nadimak beba Tadž) grobnice izgradjene od belog mermera sa velelepnim mozaicima. Večera. Noćenje. 

Dan 13. 07.05.2018.-Agra – Delhi
Doručak u hotelu. Odjava iz hotela. Transfer do aerodroma u Delhiju. Dolazak do hotela blizu aerodroma gde se možemo kratko odmoriti i spremiti za put. Večera u hotelu. Nastavak putovanja do aerodroma. Kasni let sa aerodroma za Beograd sa presedanjem u Ciruhu. Povratak za Srbiju. 

Dan 14. 08.05.2018. -Delhi – Beograd
Dolazak na aerodrom Nikola Tesla u Beogradu u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa. 

 indija1.jpg  indija4.jpeg

Cena aranžmana po osobi 1215€
(Broj mesta je ograničen) 

 indija2.jpg  indija3.jpg

ARANŽMAN SADRŽI:
- Povratnu kartu na relaciji Beograd – Delhi – Beograd,
- Povratnu kartu za lokalni avion Delhi – Varanasi – Delhi,
- Transfere prema planu i programu,
- Smeštaj u hotelima sa 4* (lokalna kategorizacija, posluženje buffet) na bazi 12 polupansiona u 1/2 sobama (2 noćenja u Delhiju; 2 noćenja u Varanasiju; 1 noćenje u Mandavi; 1 noćenje u Bikaneru; 1 noćenje u Puškaru; 2 noćenja u Džajpuru; 1 noćenje u Rantamboru; 2 noćenja u Agri). Spisak hotela: Delhi - Golden Tulip http://www.goldentulipchattarpur.com/en ili SK Premium Park http://skpremiumpark.com/; Varanasi – Costa River http://www.costariver.com/index.php ili City Inn http://www.hotelcityinn.org/ ; Mandava - Sara Vilas http://www.sarahospitality.com/ ili sličan; Bikaner - Bhanwar Niwas http://bhanwarniwas.com/ ili sličan; Džajpur - http://www.goldentulipjaipur.com/en ili Hotel Mansingh http://www.mansinghhotels.com/; Pushkar – Hotel Brahma Horizon ili sličan http://www.brahmahorizon.com/; Rantambore - Glitz Hotel http://www.glitzranthambore.com/; Agra - Mansingh Hotel http://www.mansinghhotels.com/ ili Hotel Howard Plaza http://www.howardplazaagra.com/. Tačan spisak imena hotela biće potvrđen nakon formiranja grupe. 1/3 sobe mogu se dobiti na upit, ali se ne preporučuju jer treći krevet uglavnom ne odgovara standardima za odraslu osobu i ne ostvaruje se popust na isti. Sve sobe su sa sopstvenim kupatilom. U većini hotela ima klima i besplatan WiFi, dok se u pojedinim hotelima (npr. u haveli) nalazi ventilator, a WiFi ide uz doplatu.
- Obilaske prema programu,
- Vožnja rikšom (Delhi),
- Vožnja brodom (Varanasi),
- Jahanje slonova (Amber Fort),
- Jeep safari (Rantambor),
- Jahanje kamile (Mandava),
- Usluge pratioca grupe i lokalnog vodiča za vreme izleta na engleskom jeziku,
- Organizaciju putovanja. 

ARANŽMAN NE SADRŽI:
- Avio takse u iznosu od 100 €/po osobi za let Beograd – Delhi – Beograd,
- Avio takse u iznosu od 20 €/po osobi za let Nju Delhi – Varanasi – Nju Delhi,
Konačan iznos svih avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja,
- Organizovana poseta kulturno – istorijskim spomenicima, obavezna doplata u agenciji u iznosu od 160 €/po osobi i to za: Delhi - Humajunova grobnica, Kutub Minar; Varanasi - Sarant Muzej, Varanasi Hramovi; Mandava - Mandava Havele; Bikaner - Džunagar tvrđava; Džajpur - Ambor tvrđava, Gradska palata, Džantar Mantar opservatorija; Agra - Tadž Mahal, Agra tvrđava, Itmad Ud Daulah;
- Troškove vize za Indiju oko 50$. Neophodnu dokumentaciju za dobijanje vize možete dobiti u agenciji i agencija Vam pruža besplatno savetovanje. Za vizu je potreban pasoš sa minimalnom važnošću 180 dana, 2 slike (5x5cm, sa svetlom pozadinom), 1 formular i 50 dolara (trenutna cena vize). Viza se dobija u roku od nekoliko dana. (Cena vize i uslovi podložni promeni). Ukoliko putnici žele da izvade vizu online, instrukcije za online dobijanje vize (eTV) možete pronaći na linku https://www.eoibelgrade.gov.in/press.php?id=132.
- Individualne troškove putnika,
- Troškovi dodatnih usluga u hotelima, van programa,
- Troškovi napojnice koji su u ovom delu sveta obavezni u iznosu od 65 €/po osobi za ceo period boravka. Plaća se ino partneru po dolasku u Delhi,
- Međunarodno putno osiguranje,
- Ostale nenavedene i nepomenute usluge.

NAČIN PLAĆANJA:
1. Gotovinom, na rate, najkasnije 30 dana pre polaska. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate (Euro Bank):
2. Čekovima gradjana: 50% akontacija prilikom prijavljivanja, ostatak u ratama do 15.12.2018. uz mesečno uvećanje svake rate za 2%. Čekove datumirati isključivo na 1.,5., 10. ili 15. u mesecu.
3. Administrativna zabrana: 50% akontacija prilikom prijavljivanja, ostatak do 15.12.2018. uz mesečno uvećanje svake rate za 2%. 

VAŽNE NAPOMENE:
- Prilikom prijavljivanja putnici dostavljaju kopiju prve strane pasoša sa fotografijom. U suprotnom agencija ne snosi odgovornost za štampanje avio karata sa pogrešnim imenom. Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata. U slučaju ne dobijanja vize, agencija ne snosi odgovornost i postupa se u skladu sa OUP.
- preporučujemo da se putnici informišu o uslovima ulaska u Indiju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje…) na web stranici ambasade Indije ili lično u ambasadi. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju.
- Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja i izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu u toku putovanja usled nepredviđenih okolnosti (zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, štrajk, gužve u saobraćaju...).
- Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme leta. Nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija. Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije. Prema propisima indijskih avio kompanija na unutrašnjim letovima dozvoljeno je svega 15 kg prtljaga bez doplate, kao do 7 - 8 kg ručnog prtljaga koji se nosi sa sobom.
- Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska…). Preporučuje se putnicima da sa sobom ponesu sprej protiv komaraca i lekove za stomačne probleme kao i sredstva za dezinfekciju.
- U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check - in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check - out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini - bar, TV, WiFi, klima uređaj...) Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
- Za sve informacije dobijene usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost. Jedino validan je pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
-Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
- Program putovanja je rađen na bazi od minimum 15 putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika rok za otkaz putovanja je 5 dana pre početka putovanja ili agencija preuzima pravo na spajanje grupe sa drugom agencijom. Organizator ovog putovanja je T. A. Barcino Tours, Vrnjačka Banja, Licenca OTP 186 od 10.02.2010. 

Turistička Agencija Time Travel - Posrednik
Telefon: 011/382-19-18
Telefon: 011/406-25-48
Mobilni: 060/31-31-533
Radno vreme:
Oktobar - Februar od 10-17h
Mart - Septembar od 10-18h
Subota od 10 do 14h
Nedelja neradni dan
Adresa: Bulevar Kralja Aleksandra 173 lok.11
Email: timetravel.jelena@gmail.com
11000 Beograd Fax: 011/382-19-18 Email: info@timetravelbg.com


© BgAutentik
Powered by CipeeCMS © CipeeCMS Group