city break 2017
 
     
     
 
hoteli.jpg
 
     
     
 
leto-2017.jpg
leto 2017
 
     
     
 

maj-jun.jpg

 
     
     
 
VRNJAČKA BANJA
vrnjacka banja
 
     
     
 
 PLAĆANJE PUTEM
PLATNIH KARTICA
 
 
     
     
 
 
 
     
 

Ukupno 514

Danas 87

Juce 427

Telefon: 011/382-19-18
Telefon: 011/406-25-48
Mobilni: 060/31-31-533
Bulevar Kralja Aleksandra 173 lok.11
SKYPE: timetravel.jelena
RIM 2017
 

 

RIM
DAN ZALJUBLJENIH U VEČNOM GRADU
6 DANA – BUS
RIM – VATIKAN – POMPEJA – NAPULJ - OUTLET LA REGGIA - TIVOLI

rim111.jpg  tivoli.jpg

Po legendi Rim je osnovao Romul 753 g. p. n. e., nakon što je ubio svog brata Rema. Večni grad, kako ga nazivaju, kulturni je i istorijski centar Evrope. Svake godine milioni turista posete ovaj grad, a svakako ne treba propustiti priliku da obiđete njegove vrtove, fontane, bazilike i trgove. Moderni Rim ima 280 fontana i više od 900 crkava. Svake noći iz Fontane di Trevi oko 3.000 evra se počisti sa dna bazena. Novac se donira Karitasu, u dobrotvorne svrhe, koji koristi novac za pružanje usluga za siromašne porodice u Rimu. Grad koji nikad ne spava, svojom lepotom mami i očarava turiste na svakom koraku. Ne zaboravite: „Svi putevi vode u Rim“.

Program putovanja:
1. Dan (sreda, 15.02.2017.) NIŠ – BEOGRAD – NOVI SAD
Polazak iz Niša sa parkinga DIS megamarketa oko 13h. Prijem putnika na relaciji Niš - Beograd. Polazak iz Beograda oko 16h sa parkinga preko puta Buvlje pijace na Novom Beogradu. Nastavak putovanja za Novi Sad. Polazak iz Novog Sada oko 17.45h sa parkinga Lokomotive – glavne Železničke stanice. Tačne satnice polaska biće poznate jedan dan pred put. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim zadržavanjima zbog graničnih formalnosti i pauza radi odmora grupe.
2. Dan (četvrtak, 16.02.2017.) RIM
Dolazak u Rim u prepodnevnim časovima. Razgledanje Rima, "večnog grada", na reci Tibar sa obilaskom Trga Republike, fontane di Trevi (prema legendi, ako želiš da se vratiš u Rim, moraš leđima da se okreneš fontani, staviš novčić u desnu ruku i baciš ga u vodu preko levog ramena), Panteon – hram svih bogova, palata Madarna, trg Navona (jedan od omiljenih trgova stanovništva i turista), trg Venecija sa spomenikom kralju Emanuelu II i grobom neznanog junaka, rimski Forum, Koloseum (najprepoznatljivija atrakcija Rima i glavni gradski simbol), Španski trg i čuvene Španske stepenice, Circus Maximus – „veliki krug“, nekadašnji hipodrom, mesto gde su se održavale popularne trke dvokolicama i gladijatorske borbe...Panoramsko razgledanje grada i pešačka tura u pratnji vodiča. Smeštaj u hotel i slobodno vreme. Noćenje.

3. Dan (petak, 17.02.2017.) RIM – VATIKAN
Doručak. Slobodan dan u Rimu ili prepodnevni fakultativni obilazak Vatikana sa organizovanim obilaskom vatikanskog muzeja i Sikstinske kapele sa freskama Mikelanđela, Botičelija i drugih slikara kao i bazilike Sv. Petra. Vatikan je jedna od najmanjih i najmoćnijih država unutar Italije. Službeni naziv Vatikanske države je Stato della Citta del Vaticano. U Vatikanu postoji šest ulaza, ali turisti i građani mogu koristiti samo tri. Vatikan se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Ujedno je i jedina država koja je to u potpunosti. Procenjuje se kako bi vam bilo potrebno čak 4 godine (na po jedan minut) da biste pogledali svaku sliku koja se nalazi u čuvenom muzeju. Nakon obilaska povratak u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

4. Dan (subota, 18.02.2017.) RIM – POMPEJA – NAPULJ – OUTLET REGGIA - RIM
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak na izlet do Pompeje i Napulja uz šoping u outlet - u La Reggia. Jutarnji dolazak u Pompeju. Po dolasku obilazak jednog od najčuvenijih svetskih arheoloških nalazišta u pratnji stručnog vodiča. Grad Pompeja je bio potpuno uništen u erupciji vulkana Vezuv 79.g.n.e. Građevine su ostale skoro savršeno sačuvane, jer je grad bio zatrpan slojem pepela i vulkanske lave oko 1600 godina pre nego što je slučajno otkriven. Budući da je erupcija zatekla sve stanovnike Pompeje (oko 20.000 stanovnika), do danas su nam ostale vidljive naznake kako se živelo pre skoro 2000 godina. Nakon obilaska nastavak ka Napulju. Po dolasku panoramski obilazak Napulja: srednjevekovni zamak Nuovo, Kraljevska palata, trgovačka ulica Toledo.... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U povratku ka Rimu obilazak tržnog centra La Reggia. Slobodno vreme za šoping. Povratak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

5. Dan (nedelja, 19.02.2017.) RIM - TIVOLI
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak na izlet do Tivolia. Tivoli je banja i drevni grad u blizini Rima u kojoj se nalazi čuvena Vila d'Este sa svojim čuvenim fontanama koje su ugostile brojne monarhe i pape. Sagradio je kardinal d'Este, kao svoj letnjikovac gde je preusmerio tok vode i time napravio velelepne fontane i jezera bez postrojenja. Kardinalov životni cilj bio je da postane rimski papa, što mu, nažalost, nikada nije pošlo za rukom. Samu palatu krase brojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najlepše izgrađene u baroknom stilu, imitiraju zvukove orgulja ili cvrkut ptica. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska ka Srbiji. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku uz usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

6. Dan (ponedeljak, 20.02.2017.) NOVI SAD - BEOGRAD - NIŠ
Dolazak u Novi Sad - Beograd – Niš u popodnevnim satima. Kraj usluga.

CENA ARANŽMANA po osobi iz Beograda i Novog Sada: 99€
CENA ARANŽMANA po osobi iz Niša: 119€

rim222.jpg  vatikan.jpg

Broj osoba za realizaciju programa iz Niša do Beograda je 20 putnika, u slučaju manjeg broja organizuje se transfer.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- prevoz autobusom visoke turističke klase (klima, audio-video oprema) prema programu,
- 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni/švedski sto) u širem centru Rima u hotelu Palacavicchi 3* ili sličnom, u 1/2 i 1/2+1 sobama sa sopstvenim kupatilom, TV, telefon. Hotel Palacavicchi 3* se nalazi na samo 20 minuta od centra grada. Nudi uslugu šatl prevoza do i od metro stanice. Tačan spisak imena hotela biće potvrđen nakon formiranja grupe,
- obilaske prema programu (Rim – panorama grada, pešačko razgledanje grada),
- stručno turističko vođstvo putovanja i usluge predstavnika agencije,
- organizacioni i drugi troškovi agencije.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Ulaznice za razgledanja i fakultativne izlete i posete,
- Gradsku komunalnu taksu za hotele sa 3* - 4 € po noćenju po osobi; za hotele sa 4* - 6 € po noćenju po osobi, plaća se na recepciji hotela,
- Međunarodno zdravstveno osiguranje,
- Doplata za jednokrevetnu sobu 40% od cene aranžmana,
- Individualne troškove i programom.

FAKULTATIVNI PROGRAM:
- Vatikan sa ulaznicom i uslugom lokalnog vodiča - 35 € odrasli /30 € deca
- Tivoli sa ulaznicom - 25 € odrasli/15 € deca
- Napulj i Pompeja sa ulaznicom - 45 € odrasli/35 € deca (bus prevoz na relaciji Rim - Pompeja - Napulj, Rim, vodič, lokalni vodič, ulaznica)

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 25 putnika. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. i sl. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja. Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)

POPUSTI:
- deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
- deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)
- treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%

NAČIN PLAĆANJA:
1. 50% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 30 dana pre datuma polaska na put. Ukoliko stranke ne izvrše uplatu preostalog iznosa do pune cene aranžmana u predvidjenom roku, smatra se da su odustali od korišćenja aranžmana i da je rezervacija otkazana. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate (UniCredit Bank).
2. Čekovima gradjana: 50% akontacija prilikom prijavljivanja, ostatak u ratama do 15.12.2017. uz mesečno uvećanje svake rate za 2%. Čekove datumirati isključivo na 1., 5., 10. ili 15. u mesecu.
3. Korisnici Banca Intesa kreditnih kartica aranžmane mogu plaćati i na rate, bez kamate, tako što bi 50% akontacije platili odmah, a ostatak najkasnije do 15.12.2017.
4. Administrativna zabrana: 50% akontacija prilikom prijavljivanja, ostatak do 15.12.2017. uz mesečno uvećanje svake rate za 2%.

OSTALE NAPOMENE:
- Preporučujemo da se putnici sa crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) na web stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
- Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu u toku putovanja
- Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska…).
- Za sve informacije dobijene usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost. Jedino validan je pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
- Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…).
- Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima. Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.
PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 70 PUTNIKA. U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA, ILI AGENCIJA PREUZIMA PRAVO NA SPAJANJE GRUPE SA DRUGOM AGENCIJOM. Organizator ovog putovanja je T. A. Barcino Tours, Vrnjačka Banja, Licenca OTP 186 od 10.02.2010. Web sajt www.barcino.travel i Opšti Uslovi Putovanja Barcino Tours-a su sastavni deo ovog cenovnika.

Turistička Agencija Time Travel - Posrednik
Telefon: 011/382-19-18
Telefon: 011/406-25-48
Mobilni: 060/31-31-533
Radno vreme:
Oktobar - Februar od 10-17h
Mart - Septembar od 10-18h
Subota od 10 do 14h
Nedelja neradni dan
Adresa: Bulevar Kralja Aleksandra 173 lok.11
Email: timetravel.jelena@gmail.com
11000 Beograd Fax: 011/382-19-18 Email: info@timetravelbg.com


© BgAutentik
Powered by CipeeCMS © CipeeCMS Group