city break 2017
 
     
     
 
hoteli.jpg
 
     
     
 
leto-2017.jpg
leto 2017
 
     
     
 

maj-jun.jpg

 
     
     
 
VRNJAČKA BANJA
vrnjacka banja
 
     
     
 
 PLAĆANJE PUTEM
PLATNIH KARTICA
 
 
     
     
 
 
 
     
 

Ukupno 70

Danas 70

Juce

Telefon: 011/382-19-18
Telefon: 011/406-25-48
Mobilni: 060/31-31-533
Bulevar Kralja Aleksandra 173 lok.11
SKYPE: timetravel.jelena
Putovanje - PROVANSA 2013.
 

PROVANSA
Autobus, 8 dana

 

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu ProCredit banke na dan uplate. Cena iz tabele je u evrima.

Program putovanja:
Provansa je most koji povezuje prošlost i sadašnjost – pejzaži su išarani grčkim arheološkim nalazištima, rimskim amfiteatrima, akvaduktima, termama i trujumfalnim kapijama; Srednji vek je tu ostavio veličanstvena romanska utvrđenja, zamkove i gotske katedrale, gradiće sa uskim ulicama i skrivenim trgovima, a savremeno doba blistave i bogate gradove na obali. Priroda i čovek su skladno oblikovali prirodne lepote i bogatu tradiciju u Provansi. Ona je oduvek predstavljala raj za umetnike i upravo zbog toga su na njenom tlu nastala velika umetnička dela Pikasa, Sezana, Van Goga, Matisa..

Provansa se nalazi u jugoistočnom delu Francuske, graniči se sa rekom Ronom na zapadu i Italijom na istoku.
Uživajte u Provansi, u lepoti njenih pejzaža i mirisnih polja lavande. Ona je simbol opuštenog, jednostavnog života, pojam za mirise mediteranskih polja, za lepe gradiće, odličnu gastronomiju i vrhunska vina.

OBILASCI: Đenova – Marsej – Arl – Avinjon – Nim – San Remi – Le Bo – Eks – Milano – Jezero Komo

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan  BEOGRAD
Polazak oko 19:00 časova iz Beograda (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnjakroz Hrvatsku i Sloveniju prema Đenovi .

2. dan  ĐENOVA
Podnevni dolazak u Đenovu, šesti po veličini grad Italije i glavni grad oblasti Ligurija. Takođe je najveća luka Italije, čiji je stari grad pod zaštitom Unesco-a. Nakon dolaska, obilazak Đenove: Trg Ferari, Opera, Duždeva palata, Katedrala Sv. Lorenca, stari svetionik La Lanterna (najstariji svetionik na svetu, koji još uvek radi), kuća Kristofera Kolumba...Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.dan  ĐENOVA – MARSEJ – ARL
Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Marsej, drugi po veličini grad u Francuskoj i najveća i najvažnija luka u zemlji. Marsej ima sve odlike velegrada, mediteranska atmosfera je sveprisutna, a istorijski centar grada obiluje zgradama impresivne arhitekture. Po dolasku panoramski obilazak grada: istorijski centar grada – stara luka sa tvrđavama Sv.Nikole i Sv.Jovana, Gradska kuća, obilazak čuvene ulice Canabiere, crkve Notr Dam de la Garde sa koje se pruža prelep pogled na grad. Nastavak putovanja za Arl - grad u kome je Vinsent Van Gog proveo poslednje godine svog života. Grad su osnovali stari Grci u 6. veku p.n.e., a najveći prosperitet doživeo je u Cezarovo doba kada je bio značajnija luka od Marseja. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.  

4.dan  ARL – AVINJON – NIM – ARL
Doručak. Panoramski obilazak Arla: rimska Arena, katedrala Sv.Trofima, antički teatar, Konstantinove terme, Žuta kuća u kojoj je živeo Van Gog. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog odlaska do Avinjona, jednog od najvažnijih gradova Provanse. Nekada je bio centar hrišćanstva i sedište katoličke moći. Po dolasku obilazak Avinjona: Papska palata, najveća gotska palata na svetu, most Sv.Benezea...Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Nim, grad koji ima bogatu istoriju još iz doba Rimljana, kada se zvao Nemesus sto znači „od izvora”. Po dolasku obilazak grada: Arena, vrt fontana sa Dijaninim hramom i statuama, Maison Carre-hram koji je posvećen imperatoru Avgustu…Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u Arl.Noćenje.  

5.dan  ARL – SAN REMI – LE BO - EKS - ARL
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog obilaska prelepih provansalskih sela. Odlazak doSan Remija, gradića u kome se rodio prorok Nostradamus i u kome je Van Gog stvorio neverovatne 143 slike uključujući „Zvezdano nebo” i „Maslinjak”. Obilazak San Remija: Nostradamusova kuća, Nostradamusova fontana, Katedrala, Gradska kuća…Nastavak putovanja za Le Bo, gradića koji je smešten na steni. Obilazak grada: crkva Sv.Vinsenta. Šetnja gradićem do tvrđave Le Bo u kojoj je smešten veliki broj prelepih kafeterija i radnji sa suvenirima. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Eks, poznati univerzitetski grad koji je vekovima prestonica Provanse. Ovo je grad u kome se rodio i stvarao Pol Sezan, čiji je omiljeni motiv bio Mon Sen Viktoar, brdašce na istoku Eksa. Poznat je i kao grad “hiljadu fontana” jer ga krase mnogobrojne fontane budući da leži na termalnim izvorima. Obilazak grada: bulevar Mirabo sa drvoredom topola, katedrala Sv.Spasitelja, trg Albetras… Slobodno vreme. Povratak u Arl. Noćenje.  

6. dan ARL – MILANO
Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Milano, drugi po veličini grad u Italiji, glavni grad okruga Milano i regije Lombardija. Po dolasku obilazak grada: zamak Sforca, Milanska katedrala, Galerija Vitorija Emanuela, Milanska skala... Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.  

7. dan MILANO – JEZERO KOMO
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme u Milanu ili mogućnost fakultativnog odlaska do jezera Komo. Komo je treće jezero po veličini u Italiji. Jedno je od najpoznatijih mondenskih mesta u Italiji...Po dolasku na jezero slobodno vreme za šetnju i relaksaciju ili mogućnost fakultativne vožnje brodom po ovom prelepom italijanskom jezeru. Povratak u Milano. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U poslepodnevnim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.

8. dan BEOGRAD

Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.        (Kraj usluga) 

Detaljnije:

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
-prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu
-smeštaj u Đenovi (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
-smeštaj u Arlu (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 2* u 1/2 i 1/2+1 sobama
-smeštaj u Milanu (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
-obilaske prema programu (Đenova, Marsej, Arl, Milano)  
-troškove organizacije i vođenja aranžmana
-usluge licenciranog vodiča

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
-međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji)
-obaveznu gradsku komunalnu taksu za Milano i okolinu (uvedena 15.09.2012, plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 2* i  3* – 3 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* i  5* – 4 € po noćenju / po osobi
-obaveznu gradsku komunalnu taksu za Đenovu i okolinu (uvedena 15.09.2012, plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 2* i  3* – 2 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* i  5* – 2 € po noćenju / po osobi
-ulaznice i fakultativne izlete

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA I ULAZNICA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za  realizaciju izleta je 30putnika deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):  Avinjon-Nim -  20 € / 10 € deca;  San Remi-Le Bo-Eks - 25 € / 15 € deca, Jezero Komo – 20 € odrasli / 15 € deca, Vožnja brodom po jezeru Komo – 10€ / 7€ deca

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
-Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti

DOPLATA ZA 1/1 SOBU:  40% od cene aranžmanaPOPUSTI: 
- deca od 0 - 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe ( imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu )
- deca od 2 - 12 godina popust 40% u pratnji dve punoplatežne osobe ( imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu )     
- treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%     

SOPSTVENI PREVOZ: 

- CENA ARANŽMANA SE UMANJUJE ZA 90 € (odrasli) i 50 € (deca od 2-12 god. )
- pre polaska na put podići u agenciji vaučer, koji mogu tražiti granične vlasti prilikom ulaska u druge zemalje
- postoji mogućnost dodatnih noćenja uz doplatu u gradovima po izboru ( raspitati se u agenciji )

POLASCI IZ DRUGIH MESTA ( mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana ):

- NOVI SAD ( kod Lokomotive ) - doplata 15 € po osobi ( MINIMUM ZA REALIZACIJU TRANSFERA JE 10 PLATIVIH PUTNIKA ).
U slučaju nedovoljnog broja, polazak je od Rumske raskrsnice na autoputu Beograd – Šid
- OSTALA MESTA - postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz autoput Beograd - Zagreb          

      
                                                    
OPIS I LOKACIJA HOTELA:
Svaki hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u nekom od navedenih hotela ili sličnom:
-U Đenovi (Italija) sa 3*
HOTEL NOVOTEL GENOVA CITY 4* -  http://www.novotel.com/
-U Arlu (Francuska) sa 2*
HOTEL PREMIERE CLASSE ARLES – http://www.premiereclasse.com/
-U Milanu (Italija) sa 3*
HOTEL IDEA MILANO LORENTEGGIO - http://www.ideahotel.it/

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

-30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
-30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana najkasnije (uz doplatu od 2 %  po mesecu, na deo koji se plaća odloženo) najkasnije do:


PROLEĆE..... 15.08.2013.
JESEN..... 15.02.2014.         

      
Napomene:

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.
Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom kao klasičan krevet
Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV,  klima uređaj...)

OPŠTE NAPOMENE:                      
Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska
Kod autobuskih aranžmana  predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta
Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka,  termina polazaka…)
Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom  putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred
Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije

Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja. . Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora. Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene  pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima

 

Turistička Agencija Time Travel - Posrednik
Telefon: 011/382-19-18
Telefon: 011/406-25-48
Mobilni: 060/31-31-533
Radno vreme:
Oktobar - Februar od 10-17h
Mart - Septembar od 10-18h
Subota od 10 do 14h
Nedelja neradni dan
Adresa: Bulevar Kralja Aleksandra 173 lok.11
Email: timetravel.jelena@gmail.com
11000 Beograd Fax: 011/382-19-18 Email: info@timetravelbg.com


© BgAutentik
Powered by CipeeCMS © CipeeCMS Group